Hoofdpijnmassage

Hoofdpijnmassage, een veelgevraagde behandeling

Ruim twee miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van hoofdpijn en kunnen daardoor niet meer of niet volledig functioneren in het dagelijks leven. En 20% van alle Nederlanders, dat is 1 op de 5 heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. Ook heeft 2% van alle Nederlanders, zo’n 320.000, hoofdpijn als gevolg van het slikken van teveel pijnstillers of het gebruik van teveel cafeïne.

De vele soorten hoofdpijn met evenzoveel verschillende oorzaken ontzeggen de mens die er aan lijdt, op regelmatige of onregelmatige basis, kwaliteit van leven.  Met hoofdpijn kan een mens niet normaal functioneren. En vaak wordt dan snel even een pil gepakt die tijdelijk werkt maar de oorzaak niet aanpakt.

De behandeling

Er wordt eerst aan de hand van een vragenlijst vastgesteld om welke soort van hoofdpijn het gaat. Daarna worden door ons de daartoe aangewezen acupunctuurpunten behandeld.

Er wordt een lichte druk uitgeoefend op de rug, nek, schouders, hoofd en het gezicht. De hoofdpijnmassage zorgt voor directe ontspanning en verlichting.

Door de massage worden blokkades opgeheven die hebben geleid tot uw hoofdpijn, een stijve nek of verkrampte spieren en andere nek- en schouderklachten. De massage werkt door in het hele lichaam.

Deze massage is voor hoofdpijnlijders een must. Vergeet die pil, in onze holistische praktijk wordt de oorzaak gezocht en aangepakt in het totaalplaatje van lichaam en geest.

Welke klachten reageren goed op onze hoofdpijnmassage

Spanningshoofdpijn en migraine. Hoofdpijn ten gevolge van letsels en afwijkingen in nek en kaak. Clusterhoofdpijn. Aangezichtspijn. Bij hormonale stoornissen, PMS en periodieke hoofdpijn bij vrouwen. De hoofdpijnmassage wordt in onze praktijk met succes veelvuldig uitgevoerd.